Felsefe Yapıyorum : Zengin olmak yada olmamak



Oturup ciddi ciddi düşünüyorum benim neyim var diye. 20 gün sonra ygs sınavım var, neredeyse hiçbir şey bilmiyorum, dersaneye gitmiyorum, gitmek istemiyorum. Tek derdim para da değil, ben galiba büyümek istemiyorum, okula - üniversiteye - gitmek istiyorum tabii, ama çalışmak istemiyorum. Matematik fizik kimya biyoloji geometri bunlar bana göre değil, ben bilgisayarcı adamım, kurbağanın kalbinin kaç odacıklı olduğunu bilmem ciddi ciddi ne işime yarayacak? Bu bilginin kurbağa veterinerinin bile bir işine yarayacağını sanmıyorum, eğer öyle bir meslek varsa.

Tabi bir noktaya kadar her ders hayatın her alanında gereklidir, biyoloji kimya vs... Neyse iddaa olayına dönelim. Sanırım iddaa oynamayı cidden bırakıyorum bu sefer. Bu düşüncemi ilk kez sesli (yada yazılı, her neyse) dile getiriyorum, sanırım olmak istediğim mesleklerden birisi illüzyonistlik. Para kaybetme ve bazı kart numaralarında gerçekten iyi olduğumu düşünüyorum. - Hayır canım magicians dizisine başlamamın bu kararım üzerinde hiçbir etkisi yok o da nerden çıktı - Yapmam gereken şey önce hangi mesleği seçeceğimi belirlemek olsa bu sınavlara çalışmama da yardımcı olabilir, bunu aslında birkaç yıl önce belirlemeliydim. Hazır zamanım da varken şimdi biraz sesli düşüneyim bunu.

1 ) İllüzyonistlik : Bunun hakkında acele etmeme gerek yok, istediğim zaman bu alana yönelebilirim, o yüzden bunu en son düşüneceğim, tabii en önemli konu para, bu işte çok para olduğunu sanmıyorum.

2 ) Pilotluk : Bence çoh hoştır ama benena. Duyduğum kadarıyla rüyamda uçurduğum uçaklar bu işe girmek için yeterli değilmiş. Fazla matematik, hatta para isteyen bir meslekmiş. Tabii eğitim için parayı ayarlayıp bazı fırsatlar bularak özel bir şirkette veya şahısla çalışan bir pilot olabilirim - olabilir miyim?

3) Yazılım Mühendisliği : Bunun ne iş yaptığını bilmiyorum, kod yazmada iyiyim ve kod yazabileceğim her iş bana uygundur bence. Web tasarımcılığı bile yapabilirim.

4) Bir site kurup milyarder olma : Site dediğim bu blog gibi bir şey değil, ama dünya geneline bakacak olursak en çok ziyaret edilen sitelerin hangi türde siteler olduğunu biliyoruz ;) Bir porno siteleri zinciri kurup sanal pezevenklik falan.. Ahahah, bu fikri de biraz erteleyeyim en iyisi. Şimdi elimde tutabilecek 1-2-3 site fikri var, bazılarını kodladım bile ama bunun da biraz beklemesi gerektiğini düşünüyorum.

5) Google - Facebook - Twitter - Yandex - Youtube veya herhangi bir büyük yazılım şirketinde işe girmek : Türkiye ofislerinde tabii ki, kod yazanlara uzaylı gibi bakılan ülkemde bu ofislerden birinde bir iş bulmakta zorlanacağımı sanmıyorum. Sanırım bunlar üniversite diploması ister.

6) Youtube'a tuhaf videolar yüklemek : Howtobasic gibi saçma sapan videoların milyonlarca izlendiği dünyada belki ben de yaratıcı bir fikir bulup izlenmeyi başarabilirim. Aslında illüzyonistlik eğitimleri paylaştığım bir kanal da açabilirim. Belki de kod yazma eğitimleri yada eğitim setleri çekip paylaşabilirim. Bildiğim birkaç programlama dili var ve bazıları hakkında Türkçe kaynak gerçekten çok çok az. Bu fikir de bir köşede dursun. Tabii youtube'dan gelen aylık gelirle ne kadar yaşanır bilmiyorum.

7) Normal bir işe girmek : Küçüklüğümden beri sevdiğim mesleklerden ikisi de aşçılık ve barmenlikti. Yemek yapmayı, yapılırken izlemeyi ve yemeyi seviyorum. Bir önceki fikrimle birleştirip youtube'da bir yemek tarifleri kanalı da açabilirim. (Anlamadıysanız diye söylüyorum, ciddi değilim bu fikrimde.) Normal bir iş demişken, fazla ayakta durmamam ve fazla da oturmamam gereken bir iş olması lazım, fazla ayakta durunca ve fazla oturunca ortaya çıkan bir tür hastalığım var. Stajlarımda bu yüzden çok devamsızlığım oldu.

8) Kitap yazmak : Youtube'da yapmayı düşündüğüm kodlama derslerinin aynısını bir kitapta veya eğitim dvd'sinde toplayabilirim. Tabi bunun için ne gerektiğini ve ne kadar kazanç sağlayabileceğini hiç bilmiyorum.

9) Grafik Tasarımcılık : Facebook'ta gördüğüm grafiker gruplarından bildiğim kadarıyla grafik tasarımcıların hepsi sanatçı, hepsi 100 tl'den aşağı logo yapmıyor, çoğu aşırı egoist, deneyimsizlerle, yeni başlayanlarla yeşilçamdaki kötü adamlar edasıyla dalga geçip eziyet ediyorlar. Ben o kadar profesyonel değilim ama yaklaşık 5-6 yıldır düzensiz olarak photoshop kullanıyorum (photoshop ile logo mu yapılır ezik :s:s derdi o gruptan bir tasarımcı(?) bu yazımı görseydi) umrumda değil, facebook-twitter sayfalarına, web sitelerine vs. tasarımlar yapabilirim. Tabi ilham gelmeyince paint terk sayfası gibi logolar çıkarıyorum, onları satabilsem bile satmak istemem, utanırım.

10) Vegas Soygunculuğu : Blackjack'te kart sayma numarasını öğrenip kumar şansımı orda deneyebilirim. İddaa'dan bana hayır yok şimdiye kadarki tecrübelerimden anladığım kadarıyla.

11) Sosyal Medya Danışmanlığı : 2007 yılından beri (9 yıldır) facebook kullanıyorum, keko gibi görünmemek için nasıl profil resmi koyulur, nasıl paylaşımlar yapılır bunların eğitimini verebileceğimi düşünüyorum. Şirket olarak değil daha çok şahsi olarak. Şirketlere önerim de eğer küçük bir tantunici falan iseniz müşterileriniz dürümünü ısırırken küçük emrah gibi kaşlarını kaldırmış size bakarken fotoğrafını çekip paylaşmamanız. Gerisi zaten basit şeyler.

12) Özel Dedektif Hackerlık : Bu mesleği az önce arka taraflarımdan uydurdun. Birisinin sizi aldattığını düşünüyorsanız onu takip edip, isteğe bağlı olarak facebook hesabını ele geçirebilirim (bunun için hedefe yakın mesafede olmam lazım tabii.)

13) Evden çalışılabilen işler : Önceki maddelerin birinde bahsettiğim gibi hastalığım olduğu için evden çalışmak benim için çok iyi bir seçenek. Fazla bir gelir olmasını beklemiyorum ama yatırımlar yaparak (hayır kesinlikle iddaadan bahsetmiyorum) çoğaltabilirim. Örnek olarak herhangi bir sitenin canlı destek bölümünde çalışabilirim.

14) Facebook Sayfaları Satmak : Bu işin ne kadar yasal olduğunu bilmiyorum ama bir facebook sayfası yapıp beğeni sayısını arttırmak bence o kadar da zor bir iş değil. Facebook'taki ikibinliler sizi bazı gruplara ekledilerse rast gelmişsinizdir, şu sayfayı beğenen ilk 100 kişiye mememi açıyorum, buna yorum atana araba hediye ediyorum vs. vs.

15) Herkesin bildiği şeyleri para karşılığında söylemek : Kendimizi kandırmayalım burada bulunan hemen hemen her erkek hayatında bir kez bile olsa google'da kız tavlama yolları, zengin olma yolları, kendine güven nasıl arttırılır vs. aramalarını yapmıştır ve karşısına konuyla ilgili kitap yada e kitap satan bir site çıkmıştır. Bu kitaplardan hiç almadım ama içlerinde yazanı tahmin etmek hiç zor değil. Örnek verecek olursam;

Kız tavlama hakkında :
Onlar da senin gibi insan, onları fazla büyük ya da kendini fazla küçük görme.
Dış görünüşünü, kokunu güzelleştir.
Yerinde espriler yap, fazla cıvık olma.

Para kazanma hakkında :
Emekliliğine yatırım yap.
Her ay kenara bir çeyrek at.
Borsa oynamayı öğren.
Kaybedince üzülmeyeceğin kadar paran varsa kumar oyna.

Kendine güveni arttırma hakkında :
Kendi kendine "sen en iyisin", "sen kralsın", "sen herşeyi yaparsın" de.
Dik dur.
Tanımadığın insanlarla küçük konuşmalar yaparak alıştırmalar yap.

Bu tarz kitapların çoğu temelde bu konuları içerir, sadece uzattıkça uzatılmış ve bir kelimede anlatılabilecek şeyi beş sayfada anlatmışlardır.


Aslında daha düşünsem bir çok fikir gelir aklıma ama ilk gelenler bunlar. Tabi yasal olmayan bazı fikirlerim de var ama onlar hem riskli olduğu için yapmam, hem de yine riskli olduğu için burada da paylaşamam. Özet olarak, ygs'ye çalışıp alabildiğim kadar yüksek puan almaya bakacağım. Bir üniversiteye gidip öğrenci evime yerleşince okuldan artan zamanlarımda bu fikirlerimden bazılarını hayata geçirebilirim belki.

Happy Rotter

Biraz yıkıldım ama toparlanıcam

0 yorum: