İnternetten En Kolay Para Kazanma Yolları (2020)



İnternetten, evden, oturduğu yerden para kazanmak her insanın hayalidir. Kolay olduğu söylenemez ama bunu yapmak imkânsız da değil. Eğer halihazırda bir yeteneğiniz varsa bunu evinizin rahatlığında yapıp internetten kolaylıkla pazarlayabilirsiniz. İşte sizler için seçtiğim birkaç oturduğun yerden para kazanma yöntemi.

Bionluk, Sadeceon, Fiverr gibi siteler



Bu sitelerde daha çok bilgisayar üzerinde yapabildiğiniz işler yoğunlukta. Mesela uygun bir fiyatla basit bir websitesi yapabilirsiniz. Sesiniz ve diksiyonunuz iyiyse seslendirme yapabilirsiniz. Animasyon becerileriniz iyiyse çeşitli animasyonlu videolar yapıp satabilirsiniz. Eğer ingilizcenize güveniyorsanız ödemelerinizi de dolar üzerinden alacağınız için yerli sitelerden çok fiverr tarzı yabancı siteleri kullanmanızı öneririm.


Airbnb




Evinizde kullanmadığınız bir oda, bir yatak, veya salonunuzda rahat bir çekyat varsa bunlar üzerinden para kazanabilirsiniz. Airbnb dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan ve Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan bir konaklama sistemidir.

Evinizin bir odasını veya tamamını kiralayabildiğiniz bu sistemde fiyatı siz belirleyip, evinize talip olanlar arasından da istediğiniz kişiyi kabul edebilirsiniz. 


Ürün alıp satın



Letgo, sahibinden, n11 gibi sitelerden ucuza ürün bulmak çok kolay, buralardan ucuza bulduğunuz ürünleri normal fiyatlarından satarak gelir elde edebilirsiniz. 


Müzik Yapın



Evinizde gitarınız varsa, veya garageband tarzı müzik yapma uygulamalarından anlıyorsanız yaptığınız müzikleri audiojungle sitesinden satabilirsiniz. Audiojungle sitesine girdikten sonra sağ üstte Start Selling'e tıklayarak müzik satma maceranıza başlayın.


Kendi İnternet Sitenizi Kurun



İnternet sitesi kurmak için kod yazabiliyor olmanıza veya internet dahisi olmanıza gerek yok. Wordpress ve blogger gibi sistemleri kullanarak kolayca kendi websitenizi kurabilirsiniz. Haber, blog veya istediğiniz herhangi bir konuda bir websitesi açıp düzenli olarak içerik girerek ve sitenize reklam alarak düzenli bir kazanç sağlayabilirsiniz.


Udemy ile Öğretmen Olun



Udemy, bir online eğitim platformudur. Hakkında öğretebilecek kadar çok bilginiz olan bir konu varsa bunun hakkında bir müfredat oluşturup videolar çekip bir eğitim seti hazırlayabilir ve bunu udemy üzerinden satabilirsiniz. İşin güzel yanı bir kere bu videoları yükledikten sonra başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Tüketilen fiziksel bir ürün olmadığı için ürününüz satıldıkça size sürekli para akışı olacaktır.

Wattpad Yazarı Olun



Kitap okumayı seviyorsanız, bence yazmayı da çok seveceksiniz. Wattpad diyip geçmeyin, dünyayı geçtim sadece Türkiye'de bile basılıp, yazarını zengin etmiş birçok wattpad hikayesi var. Eğer aklınızda güzel bir hikaye varsa, yazım yeteneğinize ve dil bilginize güveniyorsanız. Hem seveceğiniz bir işi yapmak hem de para kazanmak neden olmasın?


Instagram Hesabınızla Para Kazanın



Eğer yeterince fazla takipçiniz varsa, hikayenizde reklam paylaşarak para kazanmanız çok çok kolay. Bu işi yaparak sadece bir hikaye için 3.000'den başlayıp 10.000 tl'ye kadar para alan instagram ünlüleri var.


Komşulara Site Yapın



Üstteki Kendi İnternet Sitenizi Kurun maddesinde de belirttiğim gibi internet sitesi kurmak için kod bilgisine ihtiyacınızın olmadığı bir çağda yaşıyoruz. Eğer çevrenizde işini büyütmek isteyen bir market, taksi durağı, veya ördüğü patiklerin resmini yükleyip sipariş alarak basitçe satış yapmak isteyen bir teyze varsa birkaç tıklamayla kurduğunuz siteleri satarak güzel paralar kazanabilirsiniz.


Blog Yazın



Eğer ilgi çekici bir hayatınız varsa, ve okuyucuyu sıkmadan olayları anlatabilme yeteneğine sahipseniz, bir blog açıp yaşadıklarınızı yazarak para kazanmamanız için hiçbir engel yok. Blogunuzda günlük hayatınızı anlatabileceğiniz gibi sadece tek bir konuya odaklanmış bir blog da kurabilirsiniz. Mesela şu an bulunduğunuz site, para hakkında bir blog. Eğer sizin de iyi bildiğiniz ve hakkında sürekli konuşabileceğiniz bir konu varsa, siyaset olur, magazin olur, kitap yorum ve tavsiyeleri olur, bir blog açıp yazmaya başlayabilirsiniz.

Happy Rotter

Biraz yıkıldım ama toparlanıcam

0 yorum: