Pasif Gelir Yöntemleri - 2 | Blog yazarak para kazanın

 

Blog yazmak ne kadar basit görünse de aslında büyük disiplin isteyen bir iş. Şekil A'da gördüğünüz üzere ben bile şu an bu yazıyı yazmama rağmen bloguma düzenli içerik giremiyorum. Eğer bu işi düzenli olarak yapabileceğinize eminseniz bu yöntem tam olarak size göre.

Blog nedir?


Blogspot.com, wordpress.com gibi sitelerden açabileceğiniz, içinde yazılarınızı yayınladığınız sitelere blog denir. 

 

Blog yazarak para kazanmanın artıları

Blog yazarak para kazanmanın en büyük artısı iş yükünün hafif olması. Sadece kafanızdan geçenleri bile yazarak düzenli bir gelir sağlayabilirsiniz. Bunun yanında bu işi internet üzerinden yaptığınız için bir ofise, hatta evde olmaya bile ihtiyacınız yok. Cep telefonunuzdan, dizüstü bilgisayar veya tabletinizden bile blogunuza içerik girebilirsiniz. Kafede otururken, sahilde güneşlenirken, otobüste veya aklınıza gelen herhangi bir yerden yazılarınızı yayınlayıp blogunuzu güncel tutabilirsiniz.

Blog yazarak para kazanmanın eksileri


Sanırım bu işin tek eksisi var. O da benim gibi düzensiz yaşayan insanlar için. Aslında düşündüğünüz zaman haftada bir içerik yazmak çok kolay geliyor kulağa ama bende şöyle bir sorun var, yaptığım işin karşılığını hemen almak istiyorum. Mesela bir blog postu yazdıktan hemen sonra siteye 50 ziyaretçi fazladan geldiğini görmezsem ikincisini yazasım gelmiyor. Ve nedense ben siteye içerik ekledikten sonraki birkaç gün ziyaretçi sayım artmak yerine daha da düşüyor.



Peki ne hakkında yazacağım?


İstediğiniz her şey hakkında yazabilirsiniz. İnsanların okuyacağını, ilgisini çekeceğini, arama sonucunda görünce tıklayacağını düşündüğünüz her konuda yazabilirsiniz. İster teknolojik bir alanda eğitim yazıları paylaşın, isterseniz gününüzün nasıl geçtiğini, o gün neler yaşayıp hissettiğinizi bir blog/günlük tarzında yazın. Bunu yazdığım için taşlanabilirim ama eğer blog yazarak para kazanmak istiyorsanız önemli olan ne yazdığınız değil, kaç kişinin okuduğudur.

 

O zaman ben internetteki bütün makaleleri kopyalayıp sitemde yayınlarım. Böylece herkes tıklar.


Böyle söyleyince çok mantıklı görünse de Google bu konuda çok hassas. Başkalarının yazdığı yazıyı kendi sitenizde paylaşmanız, sitenizin google için "çalıntı içerik" paylaşan site konumuna düşmesine neden olabilir. Ve bu tarz sitelerin de arama sonuçlarında üst sıralara çıkacağını ummak biraz safça olur.


Tamamdır, her şeyi anladım. Nasıl başlıyorum?


Yeni bir blog açmak günümüzde çok çok kolay. Eğer bir gmail hesabınız varsa blogger.com adresine girip saniyeler içinde bir blog oluşturabilirsiniz. Godaddy gibi siteler üzerinden bir de domain alıp blogunuza bağladınız mı hazırsınız demektir. Artık yazılarınızı yayınlayabilirsiniz.

Peki hemen para kazanmaya başlayabilir miyim?


Blog yazmak, pasif gelir için en iyi yöntemlerden birisidir. Çünkü yazdığınız yazılar sonsuza kadar sitenizde kalır, bundan 10 yıl sonra bile yazdığınız konu hakkında bilgiye ihtiyaç duyan birisi gelip sizin sitenizden faydalanabilir. Ama... malesef para kazanmaya hemen başlayamazsınız. Google AdSense'e başvurmadan önce sitenizde yeterli içerik olduğundan emin olun. Aşağı yukarı 500 kelimeden oluşan, yaklaşık 15-20 içerik olması ve bunların düzenli aralıklarla girilmiş olması adsense'e kabul edilme sürecinizi çok olumlu etkiler.


   Blog yazarak para kazanma fikri hoşunuza gittiyse gelecek yazımı beklemenizi tavsiye ederim. Bir sonraki yazım Blog nasıl yazılır konusunu daha detaylı işleyeceğiz.

Happy Rotter

Biraz yıkıldım ama toparlanıcam

0 yorum: